vrijdag 7 november 2008

Gefeliciteerd, een nieuwe opleiding is geboren!!

ABC, een nieuwe spraakmakende opleiding! Maar wat is dat nou eigenlijk? Het alphabet ken ik toch al??
ABC staat natuurlijk voor Advanced Business Creations.
In April 2007 werd het idee voor de ABC-opleiding geboren. Nu slechts anderhalf jaar verder zitten we hier dan tegenover het hoofdgebouw van de Avans, met een klein twintigtal aan leerlingen elke dag met nieuwe creatieve input in ons knal orangje met gifgroene lokaal!
Oranje met groen? Ja, dat zou inspirerend moeten zijn, aldus Marjolein Schooleman. Want immers alles staat in de trend van creativiteit en innovativiteit.
Spraakmakend en uniek. Twee woorden die in veeltal voorkomen als er over de nieuwe ABC-opleiding wordt gesproken. Spraakmakend en uniek omdat in deze opleiding zowel vakken worden gegeven die doelen op creativiteit als de echte 'business-typerende' vakken worden gegeven.
Je moet dan als student wel over een breed vlak kunnen denken. Alleen een website'je tekenen is er dus niet bij. Die inhoud moet er ook bij!!
Dus dan zal de ene student wel meer uitblinken in creativiteit en de andere in business?
Nee!! Van het kleine groepje ABC'ers zijn ze allemaal even enthousiast. ,,Een zesje?? Echt niet!! Ik neem niet genoegen met minder dan een acht!"
Natuurlijk heeft iedereen wel eens een keer niet zijn dag. Maar aan enthousiasme zal het in ieder geval NIET liggen!!
Maar lang niet alles speelt zich af binnen de vier muren van ons gekleurde klaslokaal.
Zo zijn de studenten al een keer (tijdens hun eigen introductie) de deur uit geweest om gezinnen met (ongeneeslijk)zieke kinderen te interviewen voor stichting Lucai.
En ook stichting Lucai is aanwezig op de grote opening van het nieuwe ABC.
Deze geweldig stichting die deze zieke kinderen van een onbezorgd vakantieweekje wil voorzien, is geweldig opweg en kan ook uw hulp goed gebruiken.
Hiervoor kunt U ook kijken op: http://lucai.nl

Met vriendelijke groet,
Het ABC-team.

Geen opmerkingen: