vrijdag 7 november 2008

Anders dan normaal?

Is er iets wat normaal genoemd kan worden onder 'young innovators'?
Anders dan normaal doelde op de insteek voor de presentatie van Frans van Kalmthout, lid van de raad van bestuur van Avans.
Ook bij deze presentatie wordt Innoveren met een expeditie vergeleken. Als meerder 'bright minds' dezelfde vegelijking trekken zal het wel iets zijn om te onthouden denk je dan als ABC'er.
,,Starbucks is een lifestyle" verteld Frans verder. Het gaat hier niet om de koffie, maar om de sfeer. Je kunt gewoon rustig gaan 'chillen' of op je laptopje gaan zitten werken en ondertussen ook nog een erg lekker kopje koffie. En kijk wat de organisatie achter Starbucks nu al heeft bereikt. Wereldweid met in bijna alle grote steden wel meerdere vestigingen.
Maar de presentatie die normaal toch als monoloog met eventueel antwoord op sommige vragen wordt gegeven veranderd ineens in een interactieve stemming. Het publiek heeft ondertussen door de studenten een stemkastje uitgedeeld gekregen.
Innovatie is ALTIJD nodig vindt een overgroot deel van de luisteraars. Met maarliefst 42 stemmen 'wint' deze optie.
Dit verteld ons meteen iets over ons publiek van vandaag.
Het feit dat ze hier vandaag uberhaubt zijn, verteld ons natuurlijk ook al dat deze mensen wel enigszins nieuwsgierig zijn en open staan voor nieuwe ideën. Maar als het toen nog niet duidelijk was is het dat nu wel!
Ook is het publiek het er unaniem over eens dat creativiteit absoluut niet is afgestompt na 3 jaar hard werken. Persoonlijk denk ik dan ook dat dit absoluut persoonsgebonden is en creativiteit nog steeds iets is waar vele factoren gretig mee spelen.
Maar een individu die dit creatief denken al onder de knie heeft zal het ook niet snel meer verliezen. Zeker niet na 3 jaar!!
Maar naarmate de presentatie volgt stijgt de interactie ook! Ineens komt het halve publiek naar beneden om met dinosaurussen te spelen.. Om met dinosaurussen te spelen? Ja, om met dinosaurussen te spelen!!
Persoonlijk is dit een van de speciaalste relatiegeschenken die ik zelf ooit gezien heb, maar origineel is het wel!
Misschien dat het volgende blog dan ook wel door onze prehistorische vriend word getypt!

Geen opmerkingen: