vrijdag 16 september 2011

2Questions #ECCIxii Simon Evans

Simon Evans (bio)

Samen met Victor Newman heeft hij het bedrijf http://www.innovoflow.co.uk die zich bezig houdt met het blootleggen van innovatieprocessen binnen organisaties. Dit doen ze m.b.v. een zelf ontwikkelde game, waar wij vandaag in de workshop op het ECCIxii mee gespeeld hebben. Het framework is gebaseerd op het feit dat innovatie verschillende zones doorlopen waarbij iedere zone zijn/haar eigen eigenschappen, processen en resources nodig heeft, zelf noemt hij dit het innovatie-eco-systeem.

Er zijn verschillende manieren om de game te spelen, bijvoorbeeld als storytelling framework om uit te leggen a.d.h.v. de verschillende elementen hoe een bepaald innovatieproces of product tot stand komt in een organisatie. Mooi om te zien dat er meteen verheldering optreed doordat de speelkaarten je dwingen om gedetailleerd inzicht te geven op het innovatieproces.

Tevens kan de game dynamisch gespeeld worden door teams om erachter te komen waar de voorkeur van het team ligt in het innovatieproces of waar juist de zwakke plekken bevinden. Ook kun je de gamesetting zo vormgeven dat er gedwongen bepaalde keuzes gemaakt moeten worden in het innovatieproces. Al met al een tool, waar je wel even tijd voor nodig hebt om alle opties te doorgronden, om concreet aan de slag te zijn met innovatieprocessen en de businessimpact daarvan.

In de onderstaande video legt Simon het zelf kort uit:


Geen opmerkingen: