woensdag 14 november 2012

Global Entrepeneurship Week 2012

Afgelopen maandag, 12 november, zijn we met 2de jaars ABC studenten (80 studenten) bij de aftrap van de Global Entrepeneurship Week in Wageningen geweest. Bij ABC staat innovatie, creativiteit en ondernemerschap centraal, goed om buiten de muren van de hogeschool inspiratie en kennis op te doen, net zoals vorig jaar met Eindhoven als gastheer, en het jaar daarvoor Rotterdam. Met als dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske kreeg het geheel een muzikaal tintje.


Aalt Dijkhuizen, voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR starte met de vraag wat duurzaamheid precies is. Dit deed hij met één foto van kippen in een soort legbatterij en met één andere foto van vrije uitloop kippen. Hoe bekijk je nu duurzaamheid? Vanuit het perspectief dierenwelzijn kies je een andere foto dan wanneer je het bekijkt vanuit het perspectief "vierkante meters" of "kg voedsel per kip". De WAU is een van de partners die bijdraagt aan The Sustainability Consortium, met als doel duurzaamheid transparant, meetbaar en vergelijkbaar te maken.

Op de informatiemarkt waar diverse innovatieve duurzame start-ups vertegenwoordigd waren geeft het platform One planet crowd (een soort van Nederlandse Kickstarter) de mogelijkheid om deze bedrijven verder te helpen met hun bedrijf d.m.v. crowdfunding.

Afsluitend nam Engbert Breuker ons mee in een tijdreis met de Management Jukebox. Voor ABC studenten zoals hij zelf aangaf een stukje geschiedenis, maar aan de reacties te horen een hele mooie geschiedenisles.

Deze aftrap van de GEW in Wageningen was weer anders als de vorige (programma), kleinschalig maar inhoudelijk goed en veel leuke nieuwe dingen gezien & gehoord. Wij met ABC zijn deze week nog betrokken bij "Innovation in a Week" waar spoedig meer over zal komen.

Geen opmerkingen: