woensdag 20 oktober 2010

Eerste periode zit er bijna op!

De afgelopen weken stond er helemaal niets op deze blog! Hoe dat kan... eenvoudig, er is heel veel werk verzet bij ABC. Laat ik jullie even meenemen in de afgelopen weken.

Introductie
De eerste lesweek stond in het teken van een echte introductie... of eigenlijk werkweek. Voor de gemeente 's-Hertogenbosch hebben we in een hogedrukplan nieuwe concepten ontwikkeld voor... tja... dat is nog een beetje een verassing.
Nieuwe ABC studenten en 2de jaars studenten hebben in gemixte groepen gewerkt aan deze case. Een mooie start voor een nieuw jaar ABC, al gaan er stemmen op om volgend jaar meer

Het eerste project
In week 2 is de eerste klas begonnen aan een project voor KPN, genaamd #hetnieuwewerken. Aan ABC de vraag hoe het nieuwe werken er over 2 jaar uitziet; als onze ABC studenten in de praktijk aan de slag gaan. Volgende week gaan we de resultaten opleveren aan KPN... maar eerst deze week nog de tentamens.

De tweede klas is voor "Smaakgeheimen" aan de slag gegaan. Ook daar spelen nu de tentamens een rol en binnenkort is ook de oplevering aan het bedrijf.

Stage
Inmiddels hebben we ook alle stagebedrijven mogen bezoeken. Onze stagiaires zijn druk aan de slag bij o.m. Sixfingers, Boom, Microsoft en Universal. Mooi om te zien dat via Twitter alle studenten met elkaar in contact blijven en informatie delen.

Externe orientatie
Wat staat er nog op de rol de komende tijd? Zoals altijd... heel erg veel. Denk hierbij aan de "Global Entrepeneurs Week" de praktijkopdrachten voor blok 2 (deze worden overigens weer heel erg gaaf), het bezoek aan het Experience center van Getronics, 2 externe trainingen aangeboden door onze projectopdrachtgever.

Kortom, we hebben niet stil gezeten ;-)

Geen opmerkingen: