woensdag 24 maart 2010

Businessmodel Generation met Alexander Osterwalder & Patrick van der Pijl

23 & 24 maart hebben we (Koen & René) deelgenomen aan de masterclass Businessmodel Generation, vanuit het gelijknamige boek.

Bij ABC (Advanced Business Creation) gebruiken we de methode om businessmodellen helder te maken. Voor je eigen onderneming, project of idee. Het blijkt dat de (frisse) methode niet alleen in het onderwijs toegepast kan worden; gezien de vele bedrijven die deze 2 dagen aanwezig waren.

De eerste dag neemt Alexander Osterwalder je mee in de wereld van businessmodellen. Wat het is, hoe je er mee omgaat en waar de complexiteit zich uit. Mooi om te zien hoe gedreven Alexander is en hij zelfs nog even een woordje richt aan onze ABC studenten:De tweede dag nam Patrick van der Pijl het stokje over en vertelde over de praktische invulling van het Businessmodel canvas met veel, heel veel praktijk voorbeelden. Een erg mooie en goede afwisseling was de teken-sessie verzorgd door JAM. Natuurlijk hebben we ook deze kans niet voorbij laten gaan om Patrick even te vragen waarom onze ABC studenten deze methode om Businessmodellen te genereren moeten gebruiken.Zeer inspirerend, en we kunnen weer flink aan de slag; in het onderwijs & met het onderwijs ;-)

Geen opmerkingen: