donderdag 25 november 2010

Het InnovatieTheater

In tijden van economische recessie zitten ondernemers te springen om innovatieve concepten. Drie ondernemers lieten studenten van de Bossche opleiding Advanced Business Creation (ABC) een middag hun hersenen kraken op zoek naar vernieuwende oplossingen.

Lees meer op Avans Hogeschoolkrant PUNT

donderdag 18 november 2010

Meet the Dragons

Zoals je misschien weet is het deze week Global Entrepeneurship Week. In de gehele wereld is deze week extra aandacht voor innovatieve ondernemers. Speciaal voor deze gelegenheid was ABC afgelopen maandag afgereist naar Rotterdam Airport om de officiele start van deze week bij te wonen.

Nick Clegg, vice-premier van Engeland opende de GEWnederland week. Natuurlijk mooi om te noemen is dat hij in zijn speech de 3 pijlers van ABC noemde als belangrijke factor in de economie van vandaag. Innovatie, Creativiteit & Ondernemerschap. Voor een impressie van zijn speech:



Na Nick werden de Dragons voorgesteld; 4 start-ups gaven een pitch voor de dragons in de hoop kapitaal op te doen. Goed om te zien dat onze ABC studenten veel herkennen wat wij in de les behandelen. Erg mooi om te zien dat enorme enthoushiaste ondernemers een dijk van een verhaal kunnen neerzetten in 2 minuten.

De gehele week is er nog GEW week, kijk vooral of er nog goede activiteiten zijn die aansluiten bij jouw ondernemerschap!

dinsdag 9 november 2010

ABC op jacht naar de Macht

Ter introductie van ons nieuwe blok zijn onze eerste jaars studenten op jacht naar de macht gegaan. Breda was gistermiddag even bezet door 8 maffia families die in een felle strijd verwikkeld zijn om de macht te grijpen.

Een impressie van deze historische dag georganiseerd door Beleef Breda...