zaterdag 28 augustus 2010

3de jaars studenten inspecteren...

Onze stage-studenten zijn een half jaar buiten de deur. Hoog tijd om voor de intro toch even de nieuwe omgeving te inspecteren.

donderdag 26 augustus 2010

Aan de slag!

ABC is bijna klaar voor de start van het nieuwe schooljaar!

Verhuizing
Onze nieuwe omgeving staat bijna helemaal gereed (check de foto's). Voor de wel-oplettende student... een mega-koffiemachine staat klaar om de heftige cases van de komende periode's weer full-time aan te pakken.

Niet alleen zijn wij bezig met de nieuwe ABC lokalen, ook onze studenten hebben inbreng gehad. Wat het meest tastbaar is van die bijdrage is bijvoorbeeld de graffiti-werktafels voor in de crea-ruimte. Op de foto rechts zien we een impressie van hun creatie-proces.

Startbijeenkomst Stage
In deze 3de jaargang ABC hebben we onze eerste stagiaires die op pad gaan. De twitteraars onder ons weten al dat voor de 3de jaars, (morgen) vrijdagochtend om 8:45 de aftrapbijeenkomst begint. Na zo'n lange zomervakantie lekker weer vroeg aan de slag! (Hoewel sommige studenten al stiekem en enthousiast begonnen zijn aan hun stage...)

Een van de (spontane) experimenten die gaan lopen is het twitterend-stage-begeleiden. Lees daarover hier verder.

Introductie Bright Minds
Maandag om 9.00u staat een mooie club nieuwe studenten aan de voordeur waarmee we die week op introductie gaan. Deze introductie is bij ABC ook meteen de eerste lesweek! Meteen een case aanpakken, op een locatie buiten de hogeschool. Bijzonder is dat tevens alle 2de jaars ook aanwezig zijn op deze werkweek. Met al die inspiratie, kennis en expertise moet dat helemaal goed gaan komen.

De case zelf... tja die is nog onder embargo, op het verzoek van de opdrachtgever. Wees gerust; met zoveel bright minds bij elkaar moet het ons wel lukken, anders staan er heel veel mensen "in de kou..."

dinsdag 24 augustus 2010

Vorderingen verhuizing ABC

A.s. maandag begint de introductie; en we liggen prima op schema met onze verhuizing: