donderdag 25 maart 2010

SinaasappelTV versus LimoenTV

Dit blok zijn we bezig om ABC studenten hun eigen bedrijf te laten ontwikkelen. Mede gebaseerd op de businessmodellen volgens het boek Businessmodel Generation.

Een van de studentconcepten (Arthur & Thomas) is Sinaasappel TV, televisie met een twist. Een paar dagen geleden posten ze hun promo (zie hieronder) filmpje en hun eerste reportage (briljante vragen voor de politie...) op de carierebeurs.

De promo van Sinaasappel TV:



Feedback
Uiteraard kunnen wij als docenten (Koen & René) heel veel van zeggen over het unieke concept... of je maakt het gewoon beter ;-)

De promo van Limoen TV:


Dat er na enkele uren een reactie kwam hadden we natuurlijk kunnen verwachten, maar euhhh....



De limoen ligt dus weer bij ons?

woensdag 24 maart 2010

Businessmodel Generation met Alexander Osterwalder & Patrick van der Pijl

23 & 24 maart hebben we (Koen & René) deelgenomen aan de masterclass Businessmodel Generation, vanuit het gelijknamige boek.

Bij ABC (Advanced Business Creation) gebruiken we de methode om businessmodellen helder te maken. Voor je eigen onderneming, project of idee. Het blijkt dat de (frisse) methode niet alleen in het onderwijs toegepast kan worden; gezien de vele bedrijven die deze 2 dagen aanwezig waren.

De eerste dag neemt Alexander Osterwalder je mee in de wereld van businessmodellen. Wat het is, hoe je er mee omgaat en waar de complexiteit zich uit. Mooi om te zien hoe gedreven Alexander is en hij zelfs nog even een woordje richt aan onze ABC studenten:



De tweede dag nam Patrick van der Pijl het stokje over en vertelde over de praktische invulling van het Businessmodel canvas met veel, heel veel praktijk voorbeelden. Een erg mooie en goede afwisseling was de teken-sessie verzorgd door JAM. Natuurlijk hebben we ook deze kans niet voorbij laten gaan om Patrick even te vragen waarom onze ABC studenten deze methode om Businessmodellen te genereren moeten gebruiken.



Zeer inspirerend, en we kunnen weer flink aan de slag; in het onderwijs & met het onderwijs ;-)

maandag 8 maart 2010

Lays co creatie wedstrijd!



Lays heeft een wedstrijd uitgeroepen voor een nieuwe smaak chips!
Weet jij een originele smaak, check dan even de site van Lays.
http://www.lays.nl/

maandag 1 maart 2010

Logo Trends


Okee.. het zijn de trends van 2009, maar op deze site vind je toch aardig wat inspiratie.
Zeker het kijken waard.
http://www.logolounge.com/articles/default.asp?ArticleID=680